Samira Bouchibti
Samira Bouchibti geboren in Fez, groeide op in Haarlem. Ze studeerde journalistiek en communicatie, maar maakte beide opleidingen niet af. Vervolgens presenteerde ze verschillende televisieprogramma’s, waaronder in 2000 Surinamers zijn beter dan Marokkanen.
Samira is werkzaam als dagvoorzitter, moderator, publiciste en communicatieadviseur. Ze is 8 jaar lid geweest van de Tweede Kamer tot 2014 en ze heeft meerdere boeken uitgebracht waaronder ‘De Islam de moslims en ik’ in 2012. In 2018 verscheen het handboek “Waarom zijn wij Nederlander”? Een handreiking voor docenten om complexe en maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken.
Chiraz Muradin
Chiraz Muradin, geboren en getogen in Amsterdam en van Surinaams-Hindoestaanse origine, studeerde in 2008 cum laude af aan de rechtenfaculteit van de VU in Amsterdam en werd in een strijd door diverse advocatenkantoren publiekelijk uitgeroepen tot één van de meest veelbelovende juristen van Nederland.
Dat maakte hij waar bij één van de grootste en meest toonaangevende advocatenkantoren van ons land. Na meer dan 11 jaar als senior advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek te hebben gewerkt en de grootste cliënten te hebben vertegenwoordigd in het ondernemings- en arbeidsrecht, groeide Chiraz uit tot een sterk persoonlijk merk. Dat leidde ertoe dat Chiraz tijdens The Other Businessman gala 2019 is uitgeroepen tot The Other Manager 2019. De winst van de Award smaakte naar meer en leidde ertoe dat Chiraz onlangs zijn eigen advocatenkantoor heeft geopend.
In 2019 is Chiraz uitgeroepen tot The Other Manager 2019 tijdens het The Other Businessman gala.
Hanneke Ouwehand-van Hooff
Hanneke werd geboren in Enschede en verhuisde op jonge leeftijd naar Den Haag. Zij studeerde In Leiden Logopedie en Pedagogie en nadat zij met haar partner een jaar over de wereld had gereisd, behaalde zij haar diploma aan de kunstacademie Ruud Wackers, in Amsterdam. Zij heeft m.n. in de kunstsector gewerkt; zij begon bij Galerie Mia Joosten en zette spoedig daarna haar eigenzinnige kunstgalerie “Atelier de Werkvloer” op, een broedplaats voor een breed scala aan kunstenaars. Tussen de geëxposeerde schilderijen kwamen fotografen, schilders, beeldhouwers, muzikanten, dichters, zangers over de vloer om te performen voor kleinschalig publiek. Ondanks dat kunst haar altijd zal blijven boeien, ontstond er een sterk gevoel dat zij iets wezenlijkers wilde toevoegen aan deze wereld. Daarom vertrok zij voor 3 maanden naar Marokko om daar als vrijwilliger te gaan werken in de Hoge Atlas bergen. Hier zag zij dat naast de enorme ongelijkheid aan kansen tussen jongens en meisjes, er een grote behoefte was om meisjes uit arme gezinnen de mogelijkheid te bieden om naar de Universiteit te gaan. Het jaar daarop besloot zij Stichting Moustaqbel (Arabisch voor Toekomst) op te zetten om in Marrakech deze meiden deze kans te bieden.